4 June 2014

Carrot and lentil soup

Olen rakastunut uudestaan sosekeittoihin uuden blenderin ostettuamme (se on niin käytännöllinen, että ei tarvitse edes viljellä voimasanoa tiskauksen yhteydessä), joten päätin jakaa yhden suosikkikeittoni reseptin: porkkana-linssikeitto.

// I have fallen in love with soups again after we bought our new blender (it is so practical that there is no need for swearwords when cleaning it up) and thus I wanted to share a recipe of one of my favourite soups: carrot and lentil soup.

2 tl kuminan siemeniä // 2 tsp cumin seeds
2 rkl oliiviöljyä // 2 tbsp olive oil
600 g porkkanoita // 600 g carrots
140 punaisia linssejä // 140 g split red lentils
1 l kuumaa vihanneslientä // 1 l hot vegetable stock
125 ml maitoa // 125 ml milk
leipää kyytipojaksi // bread, to serve

1. Paista kuminan sieminä minuutin verran kuivalla pannulla, jonka jälkeen lisää öljy, porkkanat, linssit, kasvisliemi ja maito. Hauduta 20 minuutin ajan kunnes linssit ovat turvonneet ja pehmenneet.
// Dry-fry the cumin seeds for 1 min, add the oil, carrots, lentils, stock and milk to the pan and bring to the boil. Simmer for 20 minutes until the lentils have swollen and softened.

2. Soseuta keitto, mausta ja tarjoile kreikkalaisen jogurtin/leivän kera. Nauti!
// Blend the soup in a food processor, season and serve with Greek yogurt and naan bread. Enjoy!


2 comments:

  1. Replies
    1. And it does not only look delicious, it tastes delicious as well!

      Delete

Rakastan lukea kommenttejanne, mutta pitäkää ne asiallisina. Haluan pitää blogini positiivisena, joten asiattomat ja epäkunnioittavat kommentit saatetaan poistaa.

//I love reading your comments but please keep your comments respectful! I want to keep my blog positive thus inaccurate and disrespectful comments may be deleted.